Spiras rymdelever träffar Sveriges tre astronauter!

Latest Articles

/ februari 27, 2024

Det var för drygt en vecka sedan som eleverna som går rymdprofil på det naturvetenskapliga programmet på Spira Teoretiska i Stockholm kunde träffa Sveriges tre astronauter under en intervjuinspelning.

Tillsammans hade astronauterna Christer Fuglesang, Jessica Meier och Marcus Wandt samlats på SAAB:s huvudkontor i Stockholm för att spela in intervjuer med respektive astronaut. Ett unikt tillfälle för våra elever som möjliggjordes genom vårt samarbete med Stiftelsen Fuglesang Space Center. På plats fanns även en delegation från föreningen Astronomisk ungdom och personal från SAAB.

Rymdprofilen på Spira Teoretiska

Spiras rymdprofil på det naturvetenskapliga programmet är ett samarbete med Stiftelsen Fuglesang Space Center. Programmet är ett klassiskt naturvetenskapsprogram med tydliga kopplingar till rymdindustrin i kurser och undervisning.

Genom samarbetet med Stiftelsen Fuglesang Space Center får eleverna starka utbyten mellan utbildningen och flera rymdinstitutioner så som European Space Agency (ESA), Esrange, Rymdindustrin i Sverige samt ESERO (Ett initiativ av ESA och Rymdstyrelsen i Sverige) – och KTH och Stockholms universitet.