Inspirationsföreläsning och runda-bord-samtal med Prins Daniel för eleverna i Lund!

Latest Articles

/ december 7, 2023

Prins Daniels Fellowship besökte Spira Teoretiska Gymnasium

Under onsdagen kunde eleverna på Sprira Teoretiska Gymnasium Lund, tillsammans med studenter från Lunds universitet, äntligen lyssna till en inspirationsföreläsning när Prins Daniel besökte Lund. Tillsammans med inspiratörerna Erik Gatenholm, Bico Group, Richard Båge, Caybon mfl, och Malin Ek Andrén, By Malina, samtalade Prinsen om entreprenörskap.


Foto: Charlotte Carlberg Bärg

Inspirationsföreläsningen, som var den sista bland flertalet skolbesök under året, frambringade många frågor och funderingar kring entreprenörskap och företagande till både Prinsen och inspiratörerna. Inte minst om vikten av entreprenörskap, vilka de största misslyckanden och erfarenheterna som inspiratörerna mött och hur de tog sig igenom dem – samt vilja egenskaper en framgångsrik entreprenör bär.


Foto: Katarina Stridsberg

Efter föreläsningen följde en lunch, lagad av lundakrogen Mat och Destillat, i Spira Teoretiskas ena skolbyggnad Quennerstedtska villan. Sammanlagt deltog ett 40-tal gäster från Prins Daniels Fellowship, elever och lärare från Spira, Lunds universitet samt inbjudna gäster och lunchen bjöd på intressanta och givande samtal för såväl elever som företagare.


Foto: Katarina Stridsberg

Dagens höjdpunkt var elevernas runda-bord-samtal med inspiratörer och Prinsen. Under en timmes tid fick Spiras elever samtala om entreprenörskap och företagande med Richard Båge, känd från SVT:s program Draknästet, samt modeskaparen Malin Ek Andrén i enskilda rum. Många intressanta frågor dök upp som eleverna tar med sig i sitt pågående arbete med Ung Företagsamhet. Bland annat vikten av att sätta delmål i sin entreprenörsresa, att det är viktigt att ha en betalande kund samt vikten av att arbeta med människor med kompletterande egenskaper. Eleverna fick även användbara tips och idéer till sina affärsplaner.

För Prinsen avslutades dagen på företagsbesök vid en av Lunds största arbetsgivare – Tetra Pak.

Vi tackar Prinsen och Prins Daniels Fellowship för en intressant och givande dag för våra elever, och att Spira Teoretiska Gymnasium Lund fick äran att vara värd för dagen!