Prins Daniels Fellowship besöker Spira Teoretiska i Lund

Latest Articles

/ november 24, 2023

Prins Daniels Fellowship besöker Spira Teoretiska Gymnasium Lund

Vi vill inspirera fler unga att gå sin egen väg och bli entreprenörer. Den 6 december besöker Prins Daniels Fellowship Lunds Tekniska Högskola för att för att hålla en inspirationsföreläsning kring entreprenörskap och samtala med studenter ifrån universitetet och elever från Spira Teoretiska Gymnasium. Medier är välkomna att delta – föranmälan krävs.  

Under besöket i Lund samtalar H.K.H. Prins Daniel med entreprenörerna Richard Båge, grundare Insplanet och Mediaplanet, Erik Gatenholm, grundare Bico Group, och Malin Ek Andrén, grundare By Malina. Tillsammans samtalar de om sina erfarenheter av att driva företag vid en inspirationsföreläsning. Senare under dagen deltar ett trettiotal elever i rundabordssamtal med prinsen och inspiratörerna för att dela med sig av konkreta tips och feedback kring egna företagsidéer.

Medier är välkomna att delta – anmälan till besöket görs till per.andersson@iva.se senast den 4 december. Observera att presslegitimation och ackreditering krävs.

Program 6 december 2023

Plats: Kårhusets aula, LTH, John Ericssons väg 3 i Lund. 
10:15 – 11:10 Inspirationsföreläsning med H.K.H. Prins Daniel, Richard Båge, Erik Gatenholm och Malin Ek Andrén.
11:10-11:30 Tid för ev. frågor från medier.
13:00 – 13:45 Rundabordssamtal med elever från Spira Teoretiska gymnasium, studenter ifrån LTH och entreprenörerna.

Fakta om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Prins Daniel. Vi inspirerar unga till entreprenörskap och stöttar unga entreprenörer. Visionen är att bidra till en bättre kultur för entreprenörskap och en tillåtande attityd till risktagande och misslyckande. Många unga avstår idag från att starta företag på grund av rädslan för att misslyckas. Det är mot denna bakgrund som Prins Daniels Fellowship startades. Målsättningen är att skapa förutsättningar för att fler unga ska våga ta steget att starta eget och att främja utveckling och tillväxt hos unga entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship här!

Till pressmeddelandet på VIA >

_________________

PRESS

Medier är välkomna att delta – anmälan till besöket görs till per.andersson@iva.se senast den 4 december. Observera att presslegitimation och ackreditering krävs.