Vill du gå ett teoretiskt gymnasieprogram på en skola med stor gemenskap? Skolan i Lund skiljer sig från andra gymnasieskolor. Förutom introduktionsarbetet med Elmemodellen på skolan har vi även en unik ”elev” på skolan – skolhunden Sammi!

Skolan har mycket charm och ligger på historisk mark mitt i stans myllrande studentliv, ett stenkast från Lund C och nära till universitetet. Lokalerna är fräscha och nyrenoverade, i kulturminnesmärkta fastigheter, med allt du kan tänkas behöva under din gymnasietid. Skolan, fördelad över två fastigheter, inhyser såväl klassiska lektionssalar som uppehållsytor och bibliotek.

På skolan arbetar ett glatt gäng lärare som undervisar med stort engagemang inom de studieförberedande programmen; Samhällsvetenskap, Naturvetenskap och Ekonomi. På skolan finns även ett EHT-team och administration.

Våra program

Elmemodellen

Elmemodellen är en pedagogisk och inkluderande undervisnings- och lärmiljö som ökar studiero och trygghet får både elever och lärare. Eva-Lena samarbetar med Lekolar som produktutvecklar möbler enligt modellen.

Just nu arbetar skolledningen med introduktionen av Elmemodellen på skolan och hur modellen kan anpassas efter skolans förutsättningar.

Skolhund

På skolan finns rektor Eva-Lenas två skolhundar. Labradorerna Sammi och Easy.
De är utbildade terapihundar som skapar lugn och stöd bland eleverna.

Matkort

Alla ellever har ett matkort som gäller på ett antal matställen och restauranger runt om i centrala Lund och där eleverna kan äta lunch. För närvarande gäller matkortet på bland annat Burger King, Subway, Lazord Pizzeria, Thai Way, Clemens Falafel och Coffee Break.

Vår katalog

Ladda ned vår digitala version av gymnasiekatalogen här!